maandag 20 mei 2013

Vakantiebestemming Antalya


Aangezien de zomer alweer bijna begint en iedereen weer bijna vakantie heeft, is het natuurlijk leuk om een aantal vakantiebestemmingen te plaatsen die je zeker moet gaan bezoeken. Deze keer ga ik jullie wat meer vertellen over Antalya en de twee bijbehorende plaatsen: Kemer en Lara. 





Antalya is, samen met de plaatsjes Kemer en Lara, een van de grotere en luxere plaatsen in Turkije. De hotels in deze gebieden zijn voornamelijk erg luxe en hebben de verzorging All Inclusive of Ultra All Inclusive. Elk hotel wordt ook goed bewaakt en er zullen dus geen mensen binnenkomen die er niet horen te zijn. Je hoeft dus verder niks te doen tijdens je vakantie, dan alleen maar te genieten.

In deze plaatsen zijn veel winkelcentrums te vinden. Deze zijn ook allemaal goed beveiligd, want bij elke ingang moet je door een beveiligingspoortje en wordt je tas gecontroleerd. Dat is natuurlijk ook fijn voor je eigen veiligheid. De winkelcentrums hebben veel winkels, waaronder veel merkkleding, dit zijn allemaal echte winkels en niet van die merkkleding die je op de markt koopt. Je kunt er natuurlijk niet alleen kleding kopen, maar ook elektronica. Alles is er een heel stuk goedkoper dan in Nederland. Je vindt er ook overal een Starbucks en wat is er nou lekkerder dan een heerlijke frappuccino met een muffin, of andere producten.

                                                    Migros, Antalya. / eigen foto

Als je All Inclusive zit, is het meestal niet nodig om buiten het hotel nog wat te eten, maar als je in een van de weinige hotels met halfpension of logies/ontbijt zit wel. Je kunt overal heerlijk lunchen en dineren. Zo heb je overal wel de Mcdonalds, Burgerking en andere tentjes, maar ook gewone restaurants waar je van alles kunt krijgen. Ik raad je zeker aan om eens wat typisch Turks eten te proberen, want dat is heerlijk!

Uitgaan in deze plaatsen is ook zeker aan te raden. Er zijn een aantal grote clubs, voornamelijk in Kemer, die echt de moeite waard zijn om te bezoeken. Om de zoveel tijd komen er ook artiesten optreden die ze ook in Turkije op de radio draaien, bijvoorbeeld de zangeres Inna. Alle clubs zijn in de openlucht, dus bij slecht weer is het helaas gesloten, maar dat komt niet vaak voor in de zomer. De clubs die ik je aanraad zijn: Aura en Moonlight Park. In beide clubs worden populaire mixnummers gedraaid.

Aura club kemer / google



Tijdens je vakantie is het ook leuk om een aantal excursies te doen. Deze zijn vaak te boeken bij de hostess. Er zijn avontuurlijke excursies, maar ook culturele excursies. Bijvoorbeeld een jeepsafari inclusief raften of een Turkse avond. Maar je kan ook zelf op pad met de dolmus. Hiermee kun je naar het Oude Centrum van Antalya en de waterval. Dit is erg mooi om te zien en zeker aan te raden.

                                          Jeepsafari / eigen foto

Ik hoop dat ik jullie genoeg heb geïnformeerd over deze vakantiebestemming.

Liefs, Carlissa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten